Китайська повітряна куля-шпигун, яка пролетіла над США, могла передати інформацію у Пекін

19:31 3 квітня 2023 р.

Фото до новини

Китайська повітряна куля-шпигун , яка пролетіла через США на початку цього року, змогла отримати зображення та зібрати деякі сигнали розвідки з військових об’єктів США.

Про це повідомляє CNN джерело, знайоме з цією справою, пише Dailylviv.com.

За словами джерела, повітряна куля могла передавати інформацію в Пекін у режимі реального часу, і уряд США досі не знає напевно, чи міг уряд Китаю стерти дані з повітряної кулі, коли вони їх отримали. Це викликає питання про те, чи є розвідувальні дані, які вдалося зібрати повітряній кулі, про які США досі не знають.

Однак, розвідувальне товариство не надто стурбоване інформацією, яку зміг зібрати повітряна куля, сказав він, оскільки вона не набагато складніша, ніж те, що китайські супутники можуть зібрати, коли вони обертаються над подібними місцями.

США також знали, якою буде траєкторія повітряної кулі, і змогли захистити конфіденційні сайти та цензурувати деякі сигнали до того, як повітряна куля змогла їх вловити, заявили чиновники .

Як повідомляв CNN, минулого року розвідувальне товариство США розробило метод відстеження, за її словами, флоту цих китайських повітряних куль, які діють по всьому світу під контролем китайських військових.

ФБР все ще вивчає повітряну кулю, але наразі офіційним особам вдалося зібрати додаткову інформацію про те, як працював пристрій, включаючи алгоритми, які використовувалися для програмного забезпечення повітряної кулі, а також його живлення та дизайн.

США збили китайський дирижабль (відео)

Пекін заявив протест через те, що американці збили китайський аеростат

Військові США збили четвертий НЛО

Росія почала використовувати у війні проти України повітряні кулі, - ПС ЗСУ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів