Повнопривідне багі для ЗСУ: що вдосконалили у Львові

14:44 5 квітня 2023 р.

Фото до новини

Унікальність цієї конструкції багі в тому, що двигун у ньому розташований посередині завдяки чому ідеально розвантажена ходова частина.

На базі Львівського вищого професійного училища комп’ютерних технологій та будівництва розробили унікальне повнопривідне багі «Гуркіт», аналогів якому немає. Вже наступного тижня це всюдихідне авто буде використовуватись військовими на передовій. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

Учні раніше вже робили багі, які зараз використовують на фронті, але «Гуркіт» є кращою та більш вдосконаленою версією, тому поки що є лише в одному екземплярі. Над створенням цього авто працювали учні та вчителі училища впродовж близько 7 місяців.

«Ідея розробки почалась з того, що потрібно допомагати військовим на фронті. Перші багі ми переробляли зі спортивних моделей на такі, які будуть зручнішими на передовій. Минулого року ми розробили саморобну модель багі Tyrex, які досі виконують бойові завдання. А «Гуркіт» - це транспортний засіб, що є ще більш вдосконаленою версією попереднього, адже тут враховані всі потреби військових, які тестують різні транспортні засоби в бою.

Унікальність цієї конструкції багі в тому, що двигун у ньому розташований посередині. Тобто тут ідеально розвантажена ходова частина, а це дуже сильно впливає на прохідність транспортного засобу. Також це багі є трьохмісним, а одне місце можна повністю скласти, щоб було зручно за потреби перевозити поранену особу. Є зручний відсік для різного озброєння та дві точки для фіксації кулеметів», – розповів Тарас Януш, учень училища та один з розробників унікального багі «Гуркіт».

Повнопривідне багі має чимало переваг:

центральне розташування двигуна;

низький центр ваги;

високий кліренс;

захищений безнобак;

відсутні передні та задні завіси кузова;

незалежна підвіска спереду та з-заду;

дискові гальма по колу;

висока прохідність;

вантажопідйомність;

маневреність (малий радіус розвороту);

можливість встановлення великої кількості обладнання;

швидкість посадки/висадки екіпажу;

простота в ремонті та конструкції;

можливість зміни та модифікації.

Львівське училище комп’ютерних технологій і будівництва з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну бере активну участь у допомозі Збройним силам України та внутрішньо переміщеним українцям: тут живуть і навчаються переселенці, ремонтують автомобілі для військових, проводять курси операторів дронів, створюють унікальні освітлювачі, співпрацюють з різноманітними громадськими та міжнародними організаціями.

На Львівщині розробили військовий багі Мамай для фронту. Замовлено першу партію (2 відео)

У Львові безкоштовно відремонтували 35 автівок для військових і волонтерів

На Львівщині 42 транспортних засоби передадуть на потреби ЗСУ

На Львівщину прибуло 30 позашляховиків, які поїдуть на передову: ціна авто

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів