Нічних богослужінь на Великдень у Львові не буде

17:15 10 квітня 2023 р.

Фото до новини

Цієї неділі вірні Української греко-католицької церкви та Православної церкви України святкуватимуть Воскресіння Христове.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Проте цьогоріч через повномасштабну війну та комендантську годину, що триває у Львові з 00:00 до 05:00 год, традиційні нічні Великодні Богослужіння не відбуватимуться.

Про це спільно домовилися керівники християнських конфесій міста.

 «Не хочу, аби хтось порушував комендантську годину. У нашому соборі ми робимо все, аби до комендантської години все встигнути і щоб люди повернулися додому. Дотримуватися комендантської години треба обов’язково», - повідомив Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ Ігор Возьняк.

«Беручи до уваги воєнний стан в державі та дотримуючись усіх правил безпеки, Львівська Архиєпархія УГКЦ рекомендує усім парафіяльним громадам в час Пасхальних Богослужінь розпочинати і завершувати молитву дотримуючись комендантської години, а саме з 00:00 до 05:00 год», -  о. Михайло Квасюк керівник пресслужби Львівської Архиєпархії УГКЦ.

«Як і минулого року, ми провели спілкування з усіма владиками Львова, з усіма конфесіями, які святкуватимуть найближчої неділі світле Христове Воскресіння. Є спільна позиція Митрополита Димитрія, Митрополита Макарія та Митрополита Ігоря про те, що нічних Богослужінь на Великдень не буде. Є прийняте спільне рішення про те, що всі Богослужіння відбудуться до початку комендантської години, а ранкові Богослужіння вже розпочнуться після комендантської години. Дякуємо церквам за такі рішення», - зазначив Євген Бойко, директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради.

Великдень у Львові: як святкуватимуть у Шевченківському гаю. Програма

Президент Зеленський привітав усіх християн, які сьогодні святкують Великдень

У Львові є потреба великодніх пасок для воїнів: куди приносити

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів