Найбільш забруднені річки Львівщини: оприлюднили список

10:04 18 квітня 2023 р.

Фото до новини

Моніторинг проводили на 23-х затверджених пунктах спостережень, а саме на 17-ти створах суббасейну Західного Бугу та 6-ти – суббасейну Сяну.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну у березні провело черговий моніторинг якості поверхневих вод в межах української частини басейну Вісли.

Моніторинг проводили на 23-х затверджених пунктах спостережень, а саме на 17-ти створах суббасейну Західного Бугу та 6-ти – в межах суббасейну Сяну.

Аналізи якості води включали визначення фізико-хімічних та хімічних показників якості води (у т. ч. вмісту органічних і біогенних речовин, пестицидів, важких металів, поліароматичних і галогенованих вуглеводнів, алкілфенолів, трихлорбензолів, медикаментів).

За результатами аналізів найнижчу якість води виявили:

у р. Полтві – за вмістом розчиненого кисню, органічних, біогенних речовин, СПАР, галогенопохідних вуглеводнів, важких металів, пестицидів тощо;

у р. Західний Буг нижче гирла р. Полтви – за вмістом органічних і біогенних речовин;

у р. Маруньці нижче м. Винники – за вмістом органічних та біогенних речовин;

у р. Свині нижче м. Жовква – за вмістом органічних та біогенних речовин;

у р. Малехівці (с. Малехів) – за вмістом органічних, біогенних речовин та поліароматичних вуглеводнів.

Порівняно з попереднім звітним періодом (лютий 2023 року.) погіршилася якість води у р. Полтві (с. Кам’янопіль), р. Маруньці (м.Винники), р. Блех (с. Грушів) та на ділянках м. Сокаль – с. Літовеж і м. Устилуг – с. Забужжя на р. Західний Буг.

Покращилася якість води в р. Вишні (м. Мостиська, с. Черневе), р. Раті (с. Межиріччя), р. В’яр (с. Підмостичі), р. Малехівці (с. Малехів) та в пункті спостережень «р. Західний Буг – с. Старий Добротвір».

Якість води в інших пунктах спостережень суттєво не змінилася.

Зазначимо, що моніторинг якості поверхневих вод Львівської області проводить щомісячно Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну. Вони є складовою частиною державної системи моніторингу довкілля. Згідно з програмою державного моніторингу, в межах української частини басейну р. Вісли знаходиться 8 пунктів спостереження на транскордонних ділянках та один створ – в місці питного водозабору.

Принагідно нагадаємо, що на сайті ЕкоЗагроза працює безплатна послуга – моніторинг та екологічна оцінка водних ресурсів за хімічними показниками, де  відображають інформацію щодо оцінки води у визначених пунктах спостережень.

Пити чи не пити: якість води у річках Львівщини - де найліпша і найгірша

Західний Буг на Львівщині рятуватимуть разом з поляками

На Львівщині назвали найбрудніші ріки: що у воді

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів