Цікаві факти про піцу, яких ви не знали

17:12 28 квітня 2023 р.

Фото до новини

Піца у Львові давно стала найбільш популярною стравою, яка переплюнула навіть славетний український борщ.

Але, замовляючи її на сайті smaki-maki.com, ви могли не замислюватись про те, які цікавинки стоять за цією стравою, про які ми розповімо сьогодні.

Найдивніші факти про піцу

З'ясуймо те, що цікавенького приховує у собі така звичайна, здавалося б, страва, як піца.

Наприклад, останнє опитування, яке проводилось в Інтернеті, свідчить про те, що понад 70% людей вважають, що італійські трикутнички – їх найулюбленіша страва. При цьому до вибірки потрапили не лише італійці та американці, але й люди з усіх усюд світу.

Серед найдивніших піц, яких сьогодні існує понад сотню, можна назвати страву у конусі. Насправді це щось на кшталт морозива, адже коржі згортаються таким чином, аби мати форму равлика, й подаються у вигляді ріжка. Це дуже зручно, оскільки такий трикутничок можна швидко з’їсти або взяти з собою.

Одна з піц, яка завоювала прихильність по всьому світу, була створена в Україні. А саме – у сонячній Одесі. Кухар з ресторану «Грінвіч» вирішив створити так звані чорні коржі, додавши до них чорнила каракатиці. При цьому й начинка була незвичною – вона складалась з кількох видів ікри – червоної, чорної та зеленої. 

Любов до піци настільки неймовірна, що існують навіть окремі лінії парфумерії та косметики. Вони імітують запахи кількох видів коржиків, які є найбільш популярними, наприклад, Маргарити або Пепероні тощо.

Така страва отримала любов та популярність навіть в Японії. Однак в Азії люблять привносити якісь цікавинки до звичайних речей, а тому не дивно, що їхні коржики мали начинку, яка буквально ворушиться. Річ у тім, що вона повністю складалась з морепродуктів та шматочків риби на пару, які наче на очах стискались.

Оскільки піцерії ставали все популярнішими з часом, більшість знаменитостей Голлівуду (й не тільки) починали працювати там або у МакДональдзі. Серед особливо відомих – Жан-Клон Ван Дам та Стівен Болдуїн та інші, які примірили на себе роль піцайоло та доставщиків.

В історії навіть був момент, коли американські політики створили підробну доставку піци, аби стежити за деякими публічними діячами. Тобто, фактично це навіть не була піцерія, а щось типу шпигунського клубу.

А також не можемо не згадати начинку, яку вважають найменш популярною для піци. Й це – анчоуси! Оскільки вони мають дуже дивний посмак і не досить добре поєднуються з тістом, а тому їх люблять та замовляють найменше навіть в Італії.

Доставка піци у Львові

А якщо хочеться почастувати себе та гостей смаколиками – обирайте доставку Смакі-Макі.

Заклад пропонує традиційну та авторську італійську кухню, а особливо – якісну піцу, яку можна отримати за доступними цінами з широкого асортименту варіантів. А ще на день народження або у випадку замовлення двох піц ви отримаєте одну у подарунок. А якщо кур’єри запізняться – то ресторан надасть вам бонусні бали, які можна використати як знижку!

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів