У Львові доопрацювали німецький майданчик, на якому травмувалася дитина

13:20 11 травня 2023 р.

Фото до новини

Німецька компанія «SF-Service» прибула до Львова спеціально щоб проінспектувати нову дитячу ігрову зону.

Про це повідомили у Львів. Містобудуванні, пише Dailylviv.com.

Дитячий майданчик у парку Івана Франка - безпечний та відповідає європейським вимогам. Таким є попередній висновок німецької компанії «SF-Service», яка прибула до Львова спеціально щоб проінспектувати нову дитячу  ігрову зону.

За результатами перевірки сертифіковані експерти з Німеччини складуть протокол із висновками та зауваженнями. Далі виробник має виправити всі зауваження і вже потім майданчик отримає міжнародний сертифікат. 

Наголосимо, українську експертизу майданчик успішно пройшов. Приїзд міжнародних експертів – винятково ініціатива виробника, адже українське законодавство цього не вимагає. 

Німецький експерт Гольґер Вент два дні інспектував майданчик. Спостерігав за дітьми, випробовував на собі усі його елементи. Зокрема перевіряв, чи не може між дерев'яними конструкціями застрягти голова чи плечі, чи не зачепиться дитина шнурком від куртки чи волоссям тощо. 

Його слова красномовніші за всі протоколи. «Своїх дітей я би без застережень пустив бавитись на цьому майданчику», – зізнався експерт.

«Аби забезпечити додаткову зручність для дітей, майданчик дещо доопрацювали, – каже заступниця начальника управління екології та природних ресурсів ЛМР Оксана Луцко. – Зробили драбинки під більшим нахилом. До лазанки, що вгорі, додали сітку. Деякі конструкції майданчика обладнали додатковими бильцями в разі, якщо ними захочуть пройтися найменші відвідувачі, додали більше сходинок. Також встановлено вивіски з віковими обмеженнями, мають завезти п'ять машин відсіву».

Утім, окрім безпечності інвентарю, завжди є людський фактор. Тому не варто забувати про правила поведінки на дитячому майданчику і дітям не зайве вкотре їх нагадати. Зокрема про те, що не можна штовхати інших, вилазити на дах вежі чи на ходу зістрибувати з гірки.

Майданчик за спонсорські кошти побудувала компанія «Wesendorfer Kinderland». Її власник, німець Матіас Гьопфнер, каже, що більшість майданчиків вони виготовляють на експорт до Європи. В Україні перші майданчики компанія звела в Івано-Франківську та Чернівцях. «Лис Микита» – перший великий проєкт в Україні. Проте не останній, адже після «Лиса Микити» з'явилися охочі облаштувати такі майданчики в інших містах України. 

Нагдаємо, у Львові прооперували дитину, яка травмувалася на новому німецькому дитмайданчику.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів