Американські танки Абрамс, призначені для України, прибули в Німеччину

09:50 12 травня 2023 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Очікується, що навчання закінчиться до початку осені, коли до України буде доставлено основну партію танків

Про це інформує Голос Америки, пише Dailylviv.com.

Американські танки «Абрамс», необхідні для навчання українських військових, прибули до Німеччини з невеликим випередженням графіка та прямують на армійську базу Графенвер, де за два-три тижні розпочнеться навчання, повідомили американські офіційні особи.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив підкомітету з оборони комітету Сенату з асигнувань, що США перекинули «кілька танків на театр воєнних дій», щоб українці могли розпочати навчання з ними.

Він сказав, що до того моменту, коли навчання, яке, як очікується, триватиме близько 10 тижнів, танки «Абрамс», які будуються для України, будуть готові.

Один американський чиновник повідомив, що 31 танк М1А1 «Абрамс», на яких проходитиме навчання, прибув до порту Бремерхафен у Німеччині минулими вихідними і буде доставлений на базу найближчими днями.

Їхнє прибуття на базу Гафенвер приблизно на кілька тижнів випереджає графік, складений на квітневій зустрічі військових лідерів європейських та інших країн у Німеччині, де обговорювалися потреби України у війні з Росією.

Танки, які США постачають Україні, будуються відповідно до специфікацій її збройних сил і будуть доставлені в Україну до початку осені, коли танкісти закінчать своє навчання.

Танкова підготовка буде черговим і смертоносним етапом бойової підготовки, яку проводять США для українських військових, щоб підвищити їхні шанси на здобуття переваги і прорив російських бойових порядків.

За останні кілька місяців американські військові підготували понад 8800 українців, зокрема спільного використання на полі бою БТР «Страйкер», БМП «Бредлі» та самохідних артилерійських установок М109 «Паладін».

На слуханнях у четвер республіканський сенатор Сюзан Коллінз закликала Остіна оперативно передати танки українським військовим, щоби вони потрапили на поле бою.

"Ми робимо все можливе, щоб прискорити доставлення цих танків, і, за прогнозами, це буде початок осені", - сказав Остін.

Коллінз та інші наголосили на невідкладності питань, пов'язаних із бойовими діями в Україні, і вона закликала Остіна та голову Об'єднаного комітету начальників штабів генерала Марка Міллі прямо говорити про потреби України.

Керівництво міністерства оборони не повинно допустити, щоб бюджетні проблеми ставали на перешкоді для пошуку додаткових озброєнь, якщо це те, що потрібно Києву для успішного контрнаступу, заявила Коллінз, провідний республіканець у підкомітеті.

«Важливо, щоб адміністрація вчасно поставила Україні те, що їй потрібне для захисту та повернення своєї суверенної території, – сказала вона. – Ми розраховуємо на те, що адміністрація не чекатиме до останнього моменту, якщо українці попросять більше до кінця фінансового року».

Республіканський сенатор Ліндсі Грем, говорячи про ширші наслідки війни, запитав Міллі про те, як перемога Росії може вплинути на Китай та його міркування про доцільність захоплення самоврядного острова Тайвань, на який претендує Пекін.

«Думаю, що китайська сторона дуже уважно стежить за війною між Росією та Україною», – сказав Міллі, додавши, що якщо президент Росії Володимир Путін досягне успіхів, то «Китай витягне певні уроки».

«Можливо, це буде не єдиним вирішальним моментом, але, я думаю, що це враховуватиметься в їхньому процесі прийняття рішень щодо доцільності атаки з метою захоплення Тайваню. Тому я думаю, що результат подій в Україні має вирішальне значення для значно ширших питань, ніж просто Україна», – сказав Міллі.

Український танковий батальйон заповнять американські танки M1A1 Abrams

США відправлять в Україну більш сучасну та летальнішу версію Abrams, - Пентагон

Найважчим буде доставити американські і німецькі танки на поле битви в Україні, - NYT

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів