Батька трьох дітей не випустили за кордон на Львівщині

12:33 13 травня 2023 р.

Фото до новини

Чоловік запропонував прикордонникам хабар.

Про це інформує Держприкордонслужба, пише Dailylviv.com.

Чоловіків, які шляхом підкупу намагалися незаконно перетнути державний кордон, викрили у пунктах пропуску «Смільниця» та «Шегині», що на Львівщині.

Учора ввечері до сусідньої країни слідував 58-річний мешканець Тернопільської області. Для проходження контролю чоловік надав документи, які нібито свідчать про внесення особи до відповідної системи, що дає право на перетин кордону. 

Однак під час перевірки прикордонники встановили, що відомості про чоловіка у системі «Шлях» відсутні. Проте викриття чоловіка не зупинило. Отримавши відмову у перетині кордону, він спробував «розв'язати питання» підкупом. На пропозицію хабаря в розмірі 2 000 євро прикордонний наряд Львівського загону відповів відмовою.

В іншому випадку 38-річний уродженець Одеської області надав на перевірку нотаріально засвідчені копії свідоцтв про народження трьох дітей. В ході перевірки одного з них інспектор прикордонного контролю виявив низку ознак, що свідчать про підробку документа. Згодом громадянин зізнався, що в документі змінено рік народження і його сину вже виповнилося 18 років. Тож, аби виїхати за кордон, чоловік запропонував хабар у сумі 200 євро, на що отримав відмову.

За цими фактами прикордонники поінформували співробітників Нацполіції. Відповідальність за ці правопорушення передбачена ст. 369 ККУ «Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Також стосовно 38-річного чоловіка скеровано повідомлення до компетентних органів про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Хабародавців передали правоохоронцям.

Відчайдухи, ризикуючи життям, планували переплисти річку Прут на надувному матраці

На Львівщині ухилянт від служби у війську втікав за кордон як водій автобуса

Два роки ув'язнення за спробу втекти з України в Польщу

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів