Свято СВОлоти: 13 травня - чорний день російської авіації

10:14 14 травня 2023 р.

Фото до новини

На росії - паніка.

«Чорним днем російської авіації» назвали 13 травня росіяни в своїх численних пабліках, через падіння в Брянській області п’яти бойових літаків і гелікоптерів, зазначив у прямому ефірі телемарафону «Єдині новини» речник Повітряних Сил ЗС України полковник Юрій Ігнат. Про це повідомила АрміяІнформ, пише Dailylviv.com.

— Ударна група бойових літаків і гелікоптерів піднялись у повітря з аеродрому в Брянській області і мала намір виконати бомбардування північних регіонів України. Проте своє бойове завдання вони не виконали і на аеродром базування не повернулися. Наразі на росії паніка і вони шукають винних у такому «жесті доброї волі», — підкреслив Ігнат.

Стосовно надходження для української авіації і застосування по ворогу крилатих ракет класу «повітря-земля» Storm Shadow/SCALP EG, то він зазначив, що українські льотчики мають успішний досвід застосування протирадіолокаційних AGM-88 HARM, інших авіаційних ракет, і зі Storm Shadow українські Повітряні Сили ефективно нищитимуть ворога.

— У ніч на 14 травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з різних напрямків ударними дронами «Shahed-136/131», ракетами «Калібр» з кораблів у Чорному морі, крилатими ракетами Х-101/Х-555/Х-55 з літаків стратегічної авіації Ту-95мс. Протягом цієї нічної атаки знищено три крилаті ракети та 25 безпілотних літальних апаратів, — констатував Юрій Ігнат і додав, що упродовж доби 13 травня та на початок доби 14 травня тактична авіація Повітряних Сил здійснила до півсотні літаковильотів на вогневе ураження ворога та винищувальне авіаційне прикриття.

Нагадаємо, що Кремль лицемірно і цинічно назвав повномасштабний варварський напад на Україну спеціальною військовою операцією (СВО). Таким чином Москва констатувала, що учасники цієї "операції" - це СВОлота або російською "СВОлочь".

Російські льотчики-злочинці бомблять також цивільні об'єкти і вбивають також цивільних людей.

Загинули 9 пілотів - екіпажі всіх чотирьох машин рф, які летіли бомбити Чернігівську область - ЗМІ

Вибухають гвинтокрили і літаки на Росії неподалік кордону з Україною (відео)

З російського аеродрому злетіло 6 літаків-бомбардувальників

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів