У Львові демонтують 50 вуличних огороджень, почнуть з турнікету на перехресті Мазепи-Тичини

11:18 18 травня 2023 р.

Фото до новини

У Львові в окремих локаціях хочуть демонтувати вуличне огородження, яке не впливає на безпеку дорожнього руху.

Такі локації визначають та опрацьовують разом фахівці структурних підрозділів міськради, районних адміністрацій та представники поліції. Кінцеве рішення приймає комісія з безпеки дорожнього руху.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Як пояснив керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка, сьогодні в Україні діють вже нові норми, що регулюють встановлення такого огородження. “І вони чітко кажуть, в яких випадках воно потрібне. Йдеться, зокрема, про дитячі заклади, місця з обмеженою оглядовістю, над підземними переходами”, - говорить посадовець.

Він додає, що на сьогодні у місті опрацювали близько 50 локацій, де доцільно прибрати турнікети. Оскільки в цих конкретних місцях вони не покращують ситуацію з безпекою дорожнього руху, водночас вимагають витрат на утримання та оновлення. Часто таке огородження заважає прибиральній техніці. А в деяких локаціях навіть небезпечне, бо створює уявне відчуття безпеки як для водія, так і для пішохода, хоча насправді несе додаткову небезпеку, бо у випадку ДТП працює як шрапнель і збільшує силу ураження. Крім цього, огородження зменшує оглядовість для водія, який може бути не готовим до раптової появи на дорозі людини, особливо дитини низького зросту. 

Власне, вчора на засіданні комісії з безпеки дорожнього руху було погоджено демонтувати перше в цьому році турнікетне огородження на перехресті вулиць Мазепи-Тичини. 

Як розповів керівник комунального відділу Шевченківської районної адміністрації Микола Бегей, на цьому перехресті демонтують орієнтовно 30 м турнікета, який не виконує свою пряму функцію - не стримує пішохідні потоки. Бо їх тут просто немає. “Тут облаштовано два пішохідні переходи, люди ними користуються. Тому це огородження, яке встановили понад 10 років тому, тут вже не доречне, у ньому немає потреби”, - зазначив Микола Бегей.

Павло Сирватка додає, що, за потреби, у місцях, де демонтують турнікети, висаджуватимуть кущі. А там, де може виникнути стихійне паркування, встановлять стовпці або півкулі. 

Посадовець зазначає: у питанні доцільності вуличного огородження вивчали досвід європейських міст, зокрема Братислави та Лондона. До прикладу, столиця Великобританії вже багато років як відмовилася від вуличного огородження.

Торік у місті демонтували турнікетне огородження у двох локаціях на вул.Пасічній загальною довжиною орієнтовно 300 м.

У Львові кілька днів не курсуватиме тролейбус №27

У Львові ремонтують вулицю Галицьку за гроші приватної організації

У Львові хочуть відновити всі дороги, що були відремонтовані до ЄВРО-2012

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів