Вічна слава Героям: символічна світлина Василя Гарванка

12:21 18 травня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні на Львівщині прощаються зі сімома захисниками України.

Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише Dailylviv.com.

Василь Гарванко 

Житель села Кропивник Добромильської громади. Призваний на військову службу на посаду стрільця 1 аеромобільного батальйону військової частини А4350.

Ростислав Шафранський

Львів’янин.

Після завершення навчання проходив службу у складі військової частини А0981. 

З початком повномасштабного вторгнення рф вступив до лав територіальної оборони. Пізніше боронив державу від окупантів на східному напрямку у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Ростислава Шафранського залишилися батьки та сестра.

Олег Грицеляк

Уродженець села Підбірці Львівської області. Після завершення навчання проходив строкову військову службу у лавах 45-го полку оперативного призначення імені Олександра Красіцького Західного оперативно-територіального обʼєднання Національної гвардії України.

З перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації прийняв рішення стати на захист Батьківщини від окупантів. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави у «гарячих» точках фронту в складі 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського Військово-морських сил Збройних Сил України. У Олега Грицеляка залишилися дружина та дворічний син.

Мар’ян Перій 

Мешканець села Стільсько Тростянецької громади. Став до лав ЗСУ у лютому минулого року. Служив у військовій частині 3028 Національної гвардії України.

Богдан Рубаха

Житель села Старий Милятин Золочівського району. Воїн був молодшим лейтенантом, командиром стрілецької роти. Загинув 15 травня поблизу міста Часів Яр Бахмутського району Донецької області при виконанні бойового завдання.

Воїну було 40 років. Він з честю виконав свій військовий обов'язок, ставши на захист Української держави, її суверенітету та територіальної цілісності.

Микита Кузнєцов 

Житель села Немирів. Народився у Республіці Казахстан, де провів частину дитинства, але більшість свого життя провів тут, в Україні. У березні 2022 року приєднався до лав територіальної оборони і мужньо захищав Україну від загарбників на східному напрямку.

12 травня під час артилерійського-мінометного обстрілу по позиціях українських військових в Харківській області стрілець загинув від отриманих травм, несумісних з життям.

У Немирові у захисника залишилася велика родина - мама, дві сестри, син і племінник.

Дмитро Будеркевич

Житель міста Кам’янка-Бузька.

Загинув 13 травня в районі населеного пункту Часів Яр. У загиблого залишились мама та сестра.

Вічна пам'ять Героям!

Львівщина прощається з Героями-захисниками: Артем Предводітєлєв, Іван Меола, Віктор Каштелянський, Володимир Заїчек

Львів попрощається з Миколою-Володимиром Бедиком-Шахідом

Завтра у Львові церемонія прощання з Героями - Ростиславом Шафранським та Олегом Грицеляком

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів