Озеро на вулиці Замарстинівській, яке осушили, обцяюють відновити

19:08 22 травня 2023 р.

Фото до новини

Озеро на вулиці Замарстинівська, 172 у Львові забудовник обіцяє відновити.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Представник компанії Аvalon, яка є орендарем землі, запевнив про це сьогодні під час виїзного засідання депутатської комісії екології, природокористування та енергозбереження Львівської міської ради.

«Як компанія, яка є користувачем і орендарем цієї землі, ми не відмовляємось від намірів та обіцянок, які ми мали перед мешканцями житлового комплексу щодо  відновлення водойми. Звичайно, вона буде відновлена в дещо іншій конфігурації, але зі збереженням ключових параметрів. Оскільки раніше це були три мініставки для розведення риби, то зараз це буде рекреаційна зона із водоймою, доступною для усіх мешканців Львова», – розповів Роман Давимука, представник девелоперської компанії «Avalon».

Заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач запевнив, що позиція міської ради одностайна – водойма має бути збережена для громади міста.

«Водойма тут має бути. Є і паспорт відповідних водойм, і це передбачено містобудівним розрахунком детального плану території. Питання полягає в тому, в якій формі, в якій конфігурації це має бути зроблено. Наголошую, коли орендарі цієї земельної ділянки зверталися до міської ради, щоб зробити тут ще й ресторан, міський голова заветував це рішення, бо не було ясності, що буде з озером. Саме тому ми підготували цю зустріч, щоб обговорити всі питання», – сказав Любомир Зубач.

Представник забудовника, запевнив, що вони з проєктантами працюватимуть оперативно, аби за найближчий місяць отримати містобудівні умови та обмеження і вже цьогоріч навести лад на об’єкті та провести основну частину технічних робіт з доброустрою території.

«Очевидно ця водойма для львів’ян дуже важлива. Я однозначно, як і громада, за збереження озера і бажано в його попередніх межах. Говорити про заклади громадського харчування можна, але я б хотів так: створюється повністю проєкт відновлення озера, озеро відновлюють, а все, що не зайнято площею озера, про ту ділянку можна говорити. Але якщо його відновити, тут вже ніякий заклад харчування не поміститься», – каже Юрій Тер-Арутюнян, голова громадської організації «Зручне місто».

На наступному засіданні комісії, куди запросили і мешканців, розглянуть напрацювання орендарів ділянки, щодо комплексу громадського харчування, який може постати поруч із облаштованим озером.  

«Я вважаю, що відбулася дуже конструктивна розмова. Ми зафіксували певні зобов’язання, речі, які мають бути реалізовані, і це дуже добре. Всі погодились з тим, що на цій земельній ділянці мають якісно відновити озеро з плесом в загальній площі не менше, аніж ставки, які були тут раніше. Забудовник на публічній зустрічі підтвердив свої зобов’язання щодо цього.

Залишилось одне дискусійне питання: забудовник має намір на орендованій земельній ділянці знайти можливість побудувати ресторан. Ми домовились, що ці наміри мають бути додатково представлені і виконавчим органам, і комісії екології. Голова комісії  Володимир Лучишин запросив усіх на найближче засідання комісії, де все презентуватимуть. Якщо проєкт буде вписуватися в загальну концепцію простору, тоді добре, якщо ні – тоді будемо говорити лише про відновлення озера та доброустрій цієї території»,– сказав Любомир Зубач.

Нагадаємо мешканці прилеглих територій, які помітили засипане озеро на будівельному майданчику, звернулись до ЗМІ із закликом зберегти водойму. Водночас, як інформують в управлінні екології та природних ресурсів міста, їм було відомо про такі дії забудовника і вже велися перемовини про відновлення водойми на території цього ЖК на вул. Замарстинівській.

На вулиці Замарстинівській у Львові зникло озеро (відео)

Озеро Стосика стане об'єктом загального користування, а не техводоймою

ЛМР віддала озеро у Львові під житлову забудову

У Львові облаштовують новий став

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів