У 5-ти областях чинний тариф на електроенергію збережуть до липня

07:13 24 травня 2023 р.

Фото до новини

Цей час потрібен державі, щоб отриати повний контроль над енергооб'єктами підсанкційної російської групи VS Energy.

На засіданні НКРЕКП 23 травня вирішено провести підвищення ціни на електроенергію за два етапи для компаній у 14-ти областях. Про це повідомив ExPro, пише Dailylviv.com.

Окремо розглядалось питання встановлення тарифів для компаній, які входять в підсанкційну Групу VS Energy («Житомиробленерго», ПРАТ «Кіровоградобленерго», ПРАТ «Рівнеобленерго», АТ «Чернівціобленерго» і АТ «Херсонобленерго». Запропоновано продовжити чинний тариф на один місяць - до кінця червня 2023 р. 

«Водночас питання застосування санкцій потребує ретельного опрацювання, оскільки зупинення діяльності суб’єктів природних монополій, зокрема операторів систем розподілу електричної енергії, без отримання повного контролю держави над зазначеними суб’єктами господарювання, може призвести до відключення об’єктів споживачів від електропостачання у Житомирській, Кіровоградській, Рівненській, Херсонській та Чернівецькій областях, у тому числі підприємств критичної інфраструктури, військових об’єктів тощо, що своєю чергою може призвести до соціального вибуху, порушення безпеки та обороноздатності країни», - йдеться в обґрунтуванні до проєкту постанови.

Нагадаємо, що на початку травня Президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти номінальних власників компанії VS Energy - громадян Росії і українських колаборантів: "наклав обмежувальні заходи на власність російських компаній в Україні та власність пов'язаних з ними українських економічних суб'єктів".

Нові тарифи на електроенергію з 1 червня для Львівобленерго

У Новояворівську і Новому Роздолі ціна електроенергії буде іншою

На Львівщині і ще в 14 областях електроенергія подорожчає у червні

У Львові реконструюють підстанцію: можливі перерви з електроенергією

Львівобленерго підготувало нові графіки вимкнення світла

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів